Saturday, July 12, 2008

Kampung ku..


Last weekend, aku balik kampung dengan cousin.. lawat wan yang tak berapa sihat. Yealah dia baru kuar spital.Sempat ar aku bermalam di sana..tapi tak banyak mende yang aku buat.yealah nak berburak pon.. wan kadang2 tak cam aku (nampak sangat lar aku ni jarang balik kg!!! ish..ish..ish..).So..sempat lar berurut2 manjeee dengan wan.Mudah2an wan cepat sihat & mendapat redhaNya.. Amin..
So..actually gambar ni cousin aku yang tangkap.So aku "songlap" gambo2 ni dari blog dia ar... hehehe.sowii na.. aku takde cam.. henpon ako pun cikaiii nyerr.. so ako amik arr dari blog engkau... tak pe yea.. kampungmu.. kampungku jua.. hehehe...
Kadang2 rasa sedih bila terkenangkan zaman kanak-kanak dulu..riuh-rendah satu kampung bila semua balik berkumpul.berkelah kat bawah pokok jambu...sambil makan nasi & minum air kelapa... fuyyooo... tu belom lagi kes kejar yam..nak sembelih buat gulai...masih lagi teringat kami curi-curi mandi kat sungai tepi sawah.. bila nampak ular lidi...kelam-kabut larii...cousin2 laki pulak.. p berenang dalam peringi... uish..uish.. ganasss depa..So..yang pompuan lak p lah mengadu kat mak masing2.So apa lagi.. kena belasah lah depa..waah.. kecoh jadinya..tu belom lagi bab membakar lemang...masak rendang..kacau dodol.. wahhh.. tensenn gilerr waktu tue.. sebab kena tolong mak-mak kat dapor... padahal time tu lah banyak citer best2 kat tv(yealah time nak raya)..tapi sekarang ni bila fikir balik.... winduuuuuu sesangat suasana raya jaman budak2..(yealah.... mainnn je banyakkk)...dah tuo2 ..kenalah berubah ye dak?

7 comments:

Tok Bond said...

heheheh...memang cantik kampung ko kan?

gadis misteri said...

kampung ko, kampung ku jua
hehehehehe... yeezzaaaaa *wink*

Tok Bond said...

oooohhh..kampung aku gak ke...heheheh....lupo la plak. Aku yg tal leh lupa, masa ikut arwah pak cik buat bendang. Bukan buat bendang pun....main lumpur jer and naik kerbau jeee...
p/s : sapa yg mandi telaga tu haaa...ko buat pendedahan exclusif skit!!!

zaza said...

hehehe... itu macam kalo adalah 4 budak itam...takkan nak dedahkan kot identiti mangsa weii.. hehehe.. yealah aku pon penah naik kebau..waktu tu pak chek n gang arr soh aku naik.. perrghhh best giler..bau pon dahsatt..tak tau yg mana sato owang.. yg mana satu kobau.. keh3x

zaza said...

naa.. next time jom arr tido kg ok..raya ni ker?

Irfan Haiqal & Dalili Safiyya said...

Bestnye terkonag jaman dolo-dolo tu....windunye...

ecpecially masa berkumpul beramai2 tu ...

Masa menolong wan buet kojo kat sawah..bestnye n mandi kek tali air..huhuhu....

bintun_abah said...

iskkk..pesal la nurul tak der kenangan sangat kat kg tu??maybe banyak tapi tak ingat..yer la...yang bercakap tu geng org tua2 kita ni geng bebudak hinguih yo.hahah..windu la kat wan..kak jayah nnti nurul balik mesia..kita g umah wan yer..